nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Társasjátékokat tesztel a hétvégén a Mensa HungarIQa

Hétvégén indul az ország legjobb elméit tömörítő Mensa HungarIQa Egyesület III. Társasjáték versenye, amely során a látogatók is összemérhetik a tudásukat egy nyílt társasjáték fesztivál keretén belül a budapesti KöKi Terminál bevásárló – és irodaközpontban.

MTI | 2011. december 9.
|  

A kétnapos versenyre 22 magyar nyelvű játékot neveztek be a kiadók. A mensások már hónapok óta ismerkednek a játékokkal, hogy megalapozott döntés alapján ítélhessék oda a logikai, a családi és a stratégiai kategória győztesének járó díjat – mondta el az MTI-nek Mandics Zoltán, a Mensa HungarIQa tagja, és egyben a rendezvény szervezője.

Mint hozzátette: a legnépesebb tábornak számító családi játékok között két díjat is kiosztanak, hiszen a fesztivál egyik célja a családi társasjátékozás népszerűsítése. A reggel tíz órától este nyolcig tartó versenyen a mensások meghatározott kritériumok alapján fognak értékelni. Közös szempont lesz a játékélmény, az újrajátszhatóság, a kivitelezés és a játékidő. A családi játékoknál az agresszivitás és az együttműködés arányát fogják vizsgálni, illetve, hogy mekkora szerep jut a szerencsének, amely segíthet kiegyenlíteni a szülők és a gyerekek közötti tudásbeli különbségeket.

A logikai és stratégiai játékok esetében ezzel szemben az jelenti az előnyt, ha valóban a tudás győzedelmeskedik a játék során. A zsűri vasárnap este 6 órakor fogja odaítélni a négy nyertesnek a „Mensa Társasjátékverseny győztese” címet. Az első két év zártkörű megmérettetései után az egyesület idén a nagyközönségnek is szeretné megmutatni az új szezon slágerjátékait: a versennyel párhuzamosan megrendezésre kerülő Társasjáték Fesztivál egyik legizgalmasabb programja a Játéktér lesz, amely rövid idő alatt megtanulható és végigjátszható játékokkal várja a látogatókat.

A többségben nagyobbaknak ajánlott játékok mellett, a 4 és 7 év közötti fiatalokat képességfejlesztő játékok várják. A fesztivál látogatói a két nap során többször is sorsoláson vehetnek részt, ahol társasjátékokat nyerhetnek. A Játéktéren a tavalyi győztes, a CubiCup nevű logikai játék fejlesztőjével és gyártójával, Kovács Gáborral is találkozhatnak az érdeklődők.

A fesztiválon bárki összemérheti tudását a fesztivál többi látogatójával, ha péntek éjfélig regisztrál az interneten (http://tarsasjatekos.hu/tarsasjatek –fesztival –2011/). Szombaton a Qwirkle, majd a Wizard, vasárnap pedig a Dominion, a Pentago és az Offboard nevű játékoké lesz a főszerep. A győztesek természetesen társasjátékokat kapnak nyereményként.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X