nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Érettségi is lesz?
Lovasoktatás az iskolákban

A kormány február 29-én tárgyalta meg és fogadta el a Kincsem Nemzeti Lovas Programot.

MTI | 2012. július 21.
|  

Ősztől megindulhat a lovasoktatás több általános iskolában is, ezzel a gyerekek közelebb kerülhetnek a lovaskultúra megismeréséhez – idézi a kormányzati hírportál Horváth László, a nemzeti lovasstratégia elkészítésére és végrehajtására kinevezett miniszterelnöki megbízott a Lovas Munkacsoport második ülésén elmondott szavait.

A Vidékfejlesztési Minisztérium közlése szerint az egyeztetésen Lázár Vilmos, a munkacsoport vezetője, a Magyar Lovas Szövetség elnöke beszámolt a Nemzeti Lovas Program végrehajtása, főként a lovasoktatás fejlesztése érdekében tett lépésekről. A munkacsoport megvitatta az állami ménesek egységes irányításának kérdését, a lovaságazatot érintő támogatások rendszerét, valamint egyeztetett a lótenyésztést és a lovaságazatot érintő informatikai fejlesztéséről is.


Az április elején megalakult Lovas Munkacsoport célja, hogy a Nemzeti Lovas Programban meghatározott feladatok végrehajtásához szakmai támogatást nyújtson. A 21 fős testület állattenyésztési szakemberekből, állatorvosokból, a lovassportok eredményes versenyzőiből, valamint lókedvelő közéleti személyiségekből áll.

A kormány február 29-én tárgyalta meg és fogadta el a Kincsem Nemzeti Lovas Programot, amelyet Horváth László, a Nemzeti Lovas Stratégia elkészítésére és végrehajtásának koordinálására kinevezett miniszterelnöki megbízott készített, többéves, széleskörű szakmai konzultáció alapján – olvasható a kormányzati hírportálon.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X