nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Háborognak, mert többet kaptak a pénzükért

Egy houstoni főiskola diákjai felháborodtak, mert haladóbb kémiakurzuson vettek részt, mint amire befizettek.

nyest.hu | 2014. április 1.
|  

Thao Shirley Nguyen, a Lonestar College oktatója a szemeszter vége felé közeledve kénytelen volt diákjainak beismerni, hogy nem azt az anyagot adta le nekik, melyet kellett volna. A Bevezetés a kémiába című tantárgy anyaga helyett azonban a haladóbb A kémia alapja című kurzus anyagát oktatta és kérte számon – írja a Gawker.

Háborognak, mert többet kaptak a pénzükért
Forrás: Wikimedia Commons / L2736 / CC BY-SA 3.0

Nguyen egyik tanítványa, Lauren Firmin annyira felháborodott a tévedésen, hogy a a helyi médiához fordult. Mint elmondta, vért izzadva tanult, még sem sikerült jó jegyet szereznie. A kurzus végén kapott érdemjegye miatt nem lehetett kitűnő tanuló, és az egyetem nem fogadta el fellebbezését. Firmin szerint ezzel két éves munkája vált semmivé.

Más diákok is megerősítették, hogy Nguyen elismerte: haladóbb kurzust tartott, mint kellett volna. Ugyanakkor azt is hozzátették, hogy cserébe minden diák extra kreditet kapott. Ellentmondásosan nyilatkoztak viszont az egyetem hivatalos forrásai: a Lonestar szóvivője szerint a megfelelő kurzust tartották, a főiskola természettudományi tanszékének vezetője viszont e-mailben elismerte, hogy hibáztak.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X