nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Színházpedagógiai projekt Egerben

Színházpedagógiai programot indít tizenhat intézmény mintegy 500 tanulójának bevonásával, Játsszunk színházat címmel az egri Gárdonyi Géza Színház az Új Széchenyi Terv támogatásával – tájékoztatta az MTI-t az intézmény sajtóreferense.

MTI | 2012. október 31.
|  

A teátrum 26 millió forintot nyert az egy éven át futó projekt megvalósítására a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében – közölte Pilisy Csenge. A programnak az a célja, hogy a legkisebbektől az érettségiző fiatalokig, valamennyi korosztállyal megszerettessék a színházat – tette hozzá.

Mint elmondta: a diákokkal a Gergők és Vicuskák, a Csongorok és Tündék, valamint Az ember tragédiája című drámajátékok segítségével ismertetik meg a színjátszást. Ugyanakkor művészeti táborokat és táncszakkör-sorozatot is szerveznek. A tanév végén pedig középiskolás csoportok adják elő Az ember tragédiájának mind a 15 színét.

Partnerintézményként a Babszem Jankó Gyermekszínház Próba szerencse címmel az óvodásoknak és kisiskolásoknak rendez játszóházi foglalkozásokat, dramatikus játékokat – ismertette a programot a sajtóreferens.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X