nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Több mint felüknek van okostelefonja

Robbanásszerűen megugrott az okostelefonnal rendelkező japán fiatalok száma egy kormányzati felmérés szerint: a középiskolásoknak már több mint fele rendelkezik ilyen készülékkel, de az általános iskolások körében is egyre többen használnak mobiltelefont.

MTI | 2013. április 3.
|  

A miniszterelnöki hivatal által végzett felmérés szerint az általános iskolásoknak 8, a középiskola alsó tagozatába járóknak 25, míg a felsőtagozatos középiskolásoknak 56 százaléka használ okostelefont Japánban – jelentette hétfőn az NHK japán televízió.

A felmérés szerint a közelmúltban jelentősen nőtt a mobilhasználat a fiatalok körében: a legutóbbi, 2011-ben készült hasonló felmérés alkalmával az általános iskolásoknak kevesebb mint egy százaléka birtokolt okostelefont, míg a középiskolások esetében hét százalék volt ez az arány.

A kutatásból az is kiderült, hogy a japán fiatalok átlagosan napi 97 percet interneteznek mobiltelefonjukon, ami 16 perccel több mint a 2011-es adat. A kormány szakértői szerint a növekvő okostelefon- és internethasználat elsősorban a közösségi oldalak és más online szolgáltatások növekvő népszerűségével magyarázható.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X