nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Ma van a kábítószer-ellenes világnap

1988 óta június 26-a a kábítószer elleni küzdelem nemzetközi napja. A szenvedélybetegségek ellen küzdő szervezetek országszerte tartanak prevenciós előadásokat.

nyest.hu | 2013. június 26.
|  

Az ENSZ 1987-es határozata szerint június 26-a a drogfogyasztás elleni küzdelem nemzetközi világnapja. 1988 óta ezen a napon különböző prevenciós kampányokkal próbálják felhívni a figyelmet a kábítószer-használat veszélyeire világszerte.

Az ENSZ Közgyűlése 1998-ban döntött arról, hogy minden tagállam köteles nemzeti kábítószer-ellenes programot kidolgozni és megvalósítani. A határozat egyik fő célja az, hogy az illegális kábítószer-fogyasztást világviszonylatban 50 százalékkal csökkentsék.

Ma van a kábítószer-ellenes világnap
Forrás: Wikimedia Commons / Psychonaught / CC CC0 1.0

 

Világszerte mintegy 200 millió ember fogyaszt rendszeresen illegális szert. A drog évente körülbelül 200 ezer ember haláláért felelős. Az utóbbi évekig Európában a leggyakrabban használt kábítószerek a kannabisz-származékok voltak, míg napjainkra jelentősen növekszik a különböző szintetikus, részben még legálisnak számító tudatmódosító szerek használata. Magyarországon 1997 óta tartják hivatalosan a kábítószer-ellenes napot.

Címkék: Társadalom, Drog
Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X